Skip to Store Area:

De Natuurlijke Molen

Melkzuurgisting, zuurkool en nog veel meer.

vrijdag 2 oktober 2009 13:36:04 CEST

Zelf inmaken; lekker en gezond.

Wanneer er weer genoeg groenten goedkoop aangeboden worden of misschien zelf geteeld zijn in eigen (volks)tuin kunt u op een gemakkelijke manier de groenten inleggen zodat u de winter met gezonde en zelfgemaakte producten doorkomt.
Maar u kunt nog veel meer groenten gebruiken, denk hierbij aan: witte-, rode-, bloem-, en savooikool, koolraap,


... Lees meer
0 Comments | Posted in Tips By Yannick Sprengers

Honing-zoutbrood

vrijdag 2 oktober 2009 13:34:41 CEST

Wat is een honing-zoutbrood?

Iedereen weet natuurlijk dat ons brood met gist gerezen is. Het bakkergist is als geperste brokken te koop, waarvan je een klein beetje in water kunt oplossen om zo het brooddeeg te maken.
Een andere methode om het brooddeeg te laten rijzen is met desem . Dit is een heel oud , maar goed procédé dat vooral in Duitsland nog veel toepassing


... Lees meer
0 Comments | Posted in Tips By Yannick Sprengers

Zelf drogen van fruit, groenten en kruiden

vrijdag 2 oktober 2009 13:34:02 CEST

  •     Zelf drogen van groenten, fruit en kruiden
  •     De oudste en eenvoudigste manier van conserveren
Aan het einde van de zomer, wanneer er een overvloed is aan groenten, fruit en kruiden, zou het prettig zijn als we deze overvloed zouden kunnen bewaren tot de meer donkere dagen in de winter.
Daar zijn verschillende
... Lees meer
0 Comments | Posted in Tips By Yannick Sprengers

Zelfgemaakte yoghurt

vrijdag 2 oktober 2009 13:32:58 CEST

Zelfgemaakte yoghurt is levende yoghurt

Is zelfgemaakte yoghurt een geneesmiddel? In ieder geval gaat het verhaal dat mensen in de Balkan enorm hoge leeftijden bereiken omdat ze veel yoghurt gebruiken.

Echte levende yoghurt is een bron van gezondheid voor jong en oud, is beter verteerbaar dan melk en is uiterst voedzaam. Yoghurt is tevens caloriearm



... Lees meer
0 Comments | Posted in Tips By Yannick Sprengers

Natuurlijk licht

vrijdag 2 oktober 2009 13:31:25 CEST

Gezondheid en licht
Ons leven, onze gezondheidstoestand, onze productiecapaciteit en ons algemeen welzijn, hangen voor een groot stuk af van de zon. 100 jaar geleden werkte 75% van de bevolking in de open lucht. Op het huidige ogenblik leven en werken wij grotendeels binnenshuis, achter gesloten ramen, die belangrijke elementen, verantwoordelijk voor de verbetering van de
... Lees meer
0 Comments | Posted in Tips By Yannick Sprengers

Sojamelk

vrijdag 2 oktober 2009 13:29:22 CEST

  •    Rijk aan van alles en nog wat!
  •    Niet van dierlijke afkomst
  •    En .... zelf gemaakt, erg goedkoop
De ontdekking van de sojaboon is al meer dan 3000 jaar oud en schijnt van de Chinezen afkomstig te zijn. Die ontdekten al snel dat deze boon veel eigenschappen bezit en voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden.
... Lees meer
0 Comments | Posted in Tips By Yannick Sprengers

Tarwegrassap

vrijdag 2 oktober 2009 13:28:35 CEST

  •  Een wondermiddel voor uw gezondheid
  •  En natuurlijke zelf gemaakt
De groene revolutie
Tarwe is ons basisvoedsel. Van de korrel wordt ons brood gemaakt. Maar voor het zover is, staat er een jong, sprietachtig plantje op het land. Het ziet eruit als gras. En het is ook een soort gras. Een jaar of zestig geleden zeer in trek in
... Lees meer
0 Comments | Posted in Tips By Yannick Sprengers

De rol van water in ons lichaam.

vrijdag 2 oktober 2009 13:27:44 CEST

Water is een bijzondere stof. Alle bekende levensvormen zijn er van afhankelijk. Water vormt het hoofdbestanddeel van de cel, de bouwsteen van alle levende wezens. Het maakt 60 % uit van het menselijk lichaam. Dit water bevindt zich niet alleen in onze lichaamscellen, maar ook in de ruimte tussen de cellen en in het bloed en de lymfevloeistof.
Water dankt zijn bijzondere rol in alle
... Lees meer
0 Comments | Posted in Tips By Yannick Sprengers

Sap maken

vrijdag 2 oktober 2009 13:26:58 CEST

Zelf iedere dag je verse sap bereiden.

In het koude jaargetijde zijn vitaminen en mineralen erg belangrijk voor ons lichaam. Ze geven ons weerstand tegen infecties, maar zorgen ook voor een sterke, gave huid.
Gelukkig is het niet moeilijk om aan voldoende vitaminen en mineralen te komen: ze zitten in ons dagelijks voedsel. Vooral groenten zijn belangrijke


... Lees meer
0 Comments | Posted in Tips By Yannick Sprengers

Komboecha

vrijdag 2 oktober 2009 13:25:44 CEST

Ontdek zelf de kracht van de komboechazwam, een eeuwenoud levenselixer brengt nog steeds gezondheid

En wel een eeuwenlang oude zwam, genaamd Komboecha of Kargasok.
Maar er zijn nog veel andere namen voor de wereldwijd bekende zwam, zoals: Theekvas, Japanse paddestoel, Tjainie grib, Theeschimmel, Theebier, Siberische paddestoel, Russische kwal of bloem, enz.

... Lees meer
0 Comments | Posted in Tips By Yannick Sprengers