Skip to Store Area:

De Natuurlijke Molen

Gemengde brandnetelsoep

vrijdag 2 oktober 2009 13:20:01 CEST

Gemengde brandnetelsoep om overtollig vocht kwijt te raken

Nee, bovenstaande naam is geen grap. Brandnetels worden al eeuwenlang in soepen verwerkt en zijn zeer geschikt om af te vallen. Laat de giftige verdelgingsmiddelen dus maar staan en houd wat plek in de tuin over voor een groep brandnetels en paardebloemen, zo doet u niet alleen uzelf maar ook de omgeving

Read More
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers

Bietensoep

vrijdag 2 oktober 2009 13:19:07 CEST

Bietensoep voor een verbeterde bloedcirculatie

In Oost-Europa worden bieten hogelijk gewaardeerd vanwege de positieve werking op het bloed en de bloedsomloop. Verwerkt in soep of sap wordt dit knolgewas gebruikt bij de bestrijding van bloedarmoede, slechte bloedcirculatie en zelfs leukemie. In dit recept worden de bieten gecombineerd met wortelen en citroensap, een

Read More
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers

Zelfgemaakt ijs.

vrijdag 2 oktober 2009 13:17:47 CEST

Zelfgemaakt ijs.

Hier volgen enkele recepten voor het bereiden van zelfgemaakt ijs met onze ijsmachine:

Vanille-ijs: 2 eierdooiers, 100 gr. suiker, 250 ml melk, 100 ml. room, ½ zakje vanille suiker.
Meng de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker, verdun dit mengsel daarna met de melk. Voeg als laatste de room toe.





Read More
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers

Groente-kip Tajine

vrijdag 2 oktober 2009 13:16:50 CEST

Groente-kip Tajine.

Ingredïenten:
4 kippenpoten, 3 grote wortelen, 5 kleine aardappelen, 3 grote tomaten, 4 uien, 200 gr. erwten, 3 knoflooktenen, kruidenmengsel van anderhalve theelepel zoete paprika met een halve theelepel genberpoeder en 1 theelepel peper, zeezout.

De wortelen, aardappelen, uien en knoflooktenen wassen en




Read More
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers

Zoete Tajine

vrijdag 2 oktober 2009 13:16:10 CEST

Zoete Tajine.

Ingredïenten voor 4 personen:
500gr. appels, 200 gr. zilvervliesrijst, 1 liter water, zeezout (mespuntje), 1 eetlepel boter, 2 eetlepels acaciahoning, kaneel.

Kook het water. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Doe de appels, de rijst, het water, zeezout, honing en boter in de Tajine. Laat dit kort opkoken




Read More
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers

Frans gerecht in de Tajine

vrijdag 2 oktober 2009 13:15:30 CEST

Frans gerecht in de Tajine.

Ingredïenten voor 4 personen:
250 gr. aubergine, 250 gr. courgette, 500 gr. vleestomaten, 2 paprika's, 4 uien, 3 teentjes knoflook, 15 blaadjes basilicum, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper, naar smaak: room, geraspte Parmezaanse kaas, zwarte olijfen.

Snijdt de aubergine in niet al te dunne




Read More
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers

Bruine bonensoep met groente hooikist

vrijdag 2 oktober 2009 13:14:23 CEST

Bruine bonensoep met groente.

Ingredïenten:
200 gr. bruine bonen, 100 gr. haver, gerst of gort, 250 gr. zuurkool, wortel of bieten, 1 ltr. water, 1 ui, 2 laurierblaadjes, 5 kruidnagelen, 5 jeneverbessen (licht gekneusd), 2 theelepels karwijzaad, 2-3 eetlepels olie, 4 eetlepels meel of bloem, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels


Read More
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers

Cous-cous koken hooikist

vrijdag 2 oktober 2009 13:13:17 CEST

Cous-cous.

Doe de cous-cous in een zeef, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze goed uitlekken.
Druppel er wat olie overheen (ca. een halve eetlepel op 200 gr. cous-cous) en werk het er met de hand doorheen.

Hang de zeef in een passende pan met deksel waarin nog ten minste 2 cm ruimte is tussen de zeef en de bodem van de pan; de zeef mag




Read More
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers