Skip to Store Area:

De Natuurlijke Molen

De waarde van kiemen

vrijdag 2 oktober 2009 13:24:41 CEST

De waarde van kiemen
Er is een oude Chinese legende die het verhaal vertelt van een groep Chinese landverhuizers die de Jang-tse-kiang rivier opvaart, op zoek naar een nieuw woongebied. Hun boot zit vol proviand. En zaaigoed voor later. Er steekt een verschrikkelijke storm op en de boot is een tijd lang speelbal in een nukkige onweersbui. Alle etenswaar slaat

... Lees meer
0 Comments | Posted in Tips By Yannick Sprengers

Koken in ouderwetse hooikist!

vrijdag 2 oktober 2009 13:23:55 CEST

Koken in ouderwetse hooikist!

-Energiebesparend.
-Lekkerder en gezonder.
-Niet aangebrand.
-Goed gaar.


De ouderwetse hooikist, nu niet meer gevuld met hooi maar met houtafval, dat de warmte zeker 3-6 uur goed vasthoudt, zorgt ervoor dat de producten op een natuurlijke wijze warm worden gehouden, zodat het proces van nawellen kostenloos






... Lees meer
0 Comments | Posted in Tips By Yannick Sprengers

Muesli

vrijdag 2 oktober 2009 13:22:22 CEST

"Maak uw eigen muesli, een gezonde hobby!"

Wat is lekkerder dan 's morgens als ontbijt een heerlijk bord muesli te eten, dat u voedt en veel verse energie geeft voor de hele dag. Bovendien kan het ook uw gezondheid ten goede komen. Maar eerst wat meer over de geschiedenis.

Geschiedenis
Graanpappen werden al meer dan 10.000




... Lees meer
0 Comments | Posted in Tips By Yannick Sprengers

Gemengde brandnetelsoep

vrijdag 2 oktober 2009 13:20:01 CEST

Gemengde brandnetelsoep om overtollig vocht kwijt te raken

Nee, bovenstaande naam is geen grap. Brandnetels worden al eeuwenlang in soepen verwerkt en zijn zeer geschikt om af te vallen. Laat de giftige verdelgingsmiddelen dus maar staan en houd wat plek in de tuin over voor een groep brandnetels en paardebloemen, zo doet u niet alleen uzelf maar ook de omgeving

... Lees meer
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers

Bietensoep

vrijdag 2 oktober 2009 13:19:07 CEST

Bietensoep voor een verbeterde bloedcirculatie

In Oost-Europa worden bieten hogelijk gewaardeerd vanwege de positieve werking op het bloed en de bloedsomloop. Verwerkt in soep of sap wordt dit knolgewas gebruikt bij de bestrijding van bloedarmoede, slechte bloedcirculatie en zelfs leukemie. In dit recept worden de bieten gecombineerd met wortelen en citroensap, een

... Lees meer
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers

Zelfgemaakt ijs.

vrijdag 2 oktober 2009 13:17:47 CEST

Zelfgemaakt ijs.

Hier volgen enkele recepten voor het bereiden van zelfgemaakt ijs met onze ijsmachine:

Vanille-ijs: 2 eierdooiers, 100 gr. suiker, 250 ml melk, 100 ml. room, ½ zakje vanille suiker.
Meng de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker, verdun dit mengsel daarna met de melk. Voeg als laatste de room toe.





... Lees meer
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers

Groente-kip Tajine

vrijdag 2 oktober 2009 13:16:50 CEST

Groente-kip Tajine.

Ingredïenten:
4 kippenpoten, 3 grote wortelen, 5 kleine aardappelen, 3 grote tomaten, 4 uien, 200 gr. erwten, 3 knoflooktenen, kruidenmengsel van anderhalve theelepel zoete paprika met een halve theelepel genberpoeder en 1 theelepel peper, zeezout.

De wortelen, aardappelen, uien en knoflooktenen wassen en




... Lees meer
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers

Zoete Tajine

vrijdag 2 oktober 2009 13:16:10 CEST

Zoete Tajine.

Ingredïenten voor 4 personen:
500gr. appels, 200 gr. zilvervliesrijst, 1 liter water, zeezout (mespuntje), 1 eetlepel boter, 2 eetlepels acaciahoning, kaneel.

Kook het water. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Doe de appels, de rijst, het water, zeezout, honing en boter in de Tajine. Laat dit kort opkoken




... Lees meer
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers

Frans gerecht in de Tajine

vrijdag 2 oktober 2009 13:15:30 CEST

Frans gerecht in de Tajine.

Ingredïenten voor 4 personen:
250 gr. aubergine, 250 gr. courgette, 500 gr. vleestomaten, 2 paprika's, 4 uien, 3 teentjes knoflook, 15 blaadjes basilicum, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper, naar smaak: room, geraspte Parmezaanse kaas, zwarte olijfen.

Snijdt de aubergine in niet al te dunne




... Lees meer
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers

Bruine bonensoep met groente hooikist

vrijdag 2 oktober 2009 13:14:23 CEST

Bruine bonensoep met groente.

Ingredïenten:
200 gr. bruine bonen, 100 gr. haver, gerst of gort, 250 gr. zuurkool, wortel of bieten, 1 ltr. water, 1 ui, 2 laurierblaadjes, 5 kruidnagelen, 5 jeneverbessen (licht gekneusd), 2 theelepels karwijzaad, 2-3 eetlepels olie, 4 eetlepels meel of bloem, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels


... Lees meer
0 Comments | Posted in Recepten By Yannick Sprengers