Bietensoep voor een verbeterde bloedcirculatie

In Oost-Europa worden bieten hogelijk gewaardeerd vanwege de positieve werking op het bloed en de bloedsomloop. Verwerkt in soep of sap wordt dit knolgewas gebruikt bij de bestrijding van bloedarmoede, slechte bloedcirculatie en zelfs leukemie. In dit recept worden de bieten gecombineerd met wortelen en citroensap, een verfrissende en voedzame soep voor gezond bloed.

Ingrediƫnten:

    * 1 kg. verse bieten
    * 2 grote wortelen
    * 1 middelgrote ui, gepeld
    * 1 teentje knoflook
    * 5 eetl. olijfolie, extra vergine
    * 1,5 l. groentebouillon
    * sap van 1 citroen
    * 4 dl. yoghurt

Werkwijze:

    * Rasp de bieten, wortelen, ui en knoflook of hak alles fijn in een keukenmachine.
    * Verwarm de olie in een grote soeppan. Voeg de groenten toe en smoor alles 10 minuten op laag vuur.
    * Giet de bouillon erbij en laat soep met deksel op de pan 40 minuten sudderen.
    * Zeef de soep in een schone pan en breng hem weer aan de kook.
    * Roer het citroensap door de yoghurt.
    * Serveer de soep met een krul van yoghurt met citroen bovenop en bietenvlotjes. Koud is deze soep ook erg lekker, vervang dan alleen de yoghurt met citroen door pitloze druiven.