Cous-cous.

Doe de cous-cous in een zeef, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze goed uitlekken.
Druppel er wat olie overheen (ca. een halve eetlepel op 200 gr. cous-cous) en werk het er met de hand doorheen.

Hang de zeef in een passende pan met deksel waarin nog ten minste 2 cm ruimte is tussen de zeef en de bodem van de pan; de zeef mag er niet bovenuit steken.

Giet zoveel heet water in de pan dat de zeef er niet in hangt. Maak een theedoek nat en wring hem goed uit, leg hem diagonaal dubbel en rol hem op. Drapeer deze reep tussen pan en deksel en leg het deksel er stevig op.
Stoom de cous-cous krap gaar in ca. 15 minuten; schep hem af en toe om.

Werk nu vlot: giet het water op een bodempje na uit de pan en stort de cous-cous in de pan. Roer het zout er door (anderhalve theelepel op 200 gr. cous-cous) en doe het deksel op de pan, de theedoek ertussen gespannen (vangt het condenswater op). Zet de pan nog tenminste een kwartier in de hooikist om de cous-cous helemaal gaar te laten worden.

Eet smakelijk.