Frans gerecht in de Tajine.

Ingredïenten voor 4 personen:
250 gr. aubergine, 250 gr. courgette, 500 gr. vleestomaten, 2 paprika's, 4 uien, 3 teentjes knoflook, 15 blaadjes basilicum, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper, naar smaak: room, geraspte Parmezaanse kaas, zwarte olijfen.

Snijdt de aubergine in niet al te dunne plakjes, de tomaten in plakjes, de paprika's in brede stukjes en de uien in dunne ringen. Hak de knoflook. Snijdt de cougette in vieren en maak daarvan weer reepjes. Pluk de basilicum stuk. Bak de uienringen in niet te hete olijfolie even aan en voeg de helft van de tomaten toe. Meng de andere groenten met de rest van de tomaten en leg alles in laagjes in de tajine. Strooi de kruiden en de basilicum over de groente. Laat dit ongeveer 25 minuten garen. Kort voor het einde van de gaartijd eventueel de olijven, Parmezaanse kaas en room toevoegen.

Eet smakelijk.